Logo Burenproblemen
Search
Close this search box.

Problemen met
de buren

U heeft een probleem met de buren. En dat probleem gaat niet vanzelf over. De ergernis ook niet. Sterker nog; de stress neemt alleen maar toe. Wat doet u? Blijft u ermee zitten? Of gaat u voor een oplossing?

Burenproblemen

Problemen met buren … Niet iedereen heeft het geluk buren te hebben op wie niets valt aan te merken.

Kleine dingen kunnen uitgroeien tot irritaties. Soms lost u dat op door er met de buren over te praten en uw irritaties uitleggen. En ook het verhaal van de buren aan te horen zodat uw en uw buren samen tot een oplossing kunnen komen waar u en uw buren zich allebei in kunnen vinden. Maar in andere gevallen komt u er samen niet uit. Irritaties resulteren dan in conflicten.

Eenmaal zover zijn uw woonsituatie en woongenot ernstig aangetast. Dan is het ook nog mogelijk bij ongeveer 170 gemeente aan te kloppen voor buurtbemiddeling. Maar met buurtbemiddeling moet u wel bereid zijn om er samen uit te komen. De buurtbemiddelaars zijn onafhankelijk ze kiezen geen partij en gaan vertrouwelijk om met de informatie. Wat u ook nog kan doen informeren of ander buurt bewoners daar ook nog klachten van ondervinden. Als situatie nou erg uit de hand loopt kan u er ook voor kiezen om de politie in te schakelen die kunnen een wijkagent sturen om met u en uw buurman te gaan praten, en u uitnodigen voor een gesprek op het bureau.

Soms wordt er in onderling overleg met de hinderveroorzaker(s) en de gehinderde(n) vastgelegd wanneer de bepaalde activiteiten mogen plaatsvinden. Bij herhaalde klachten kan de politie overgaan tot het in beslag nemen van bijvoorbeeld het muziek apparaat of zelfs het huisdier. Of u kunt ervoor kiezen om een advocaat in te schakelen. Vaak is het inschakelen van een goede advocaat onvermijdelijk.

Burenproblemen

HELPT U GRAAG

Burenproblemen helpt u graag met uw burenrecht. Door het gesprek aan te gaan, zowel met u als met de wederpartij. Of, indien nodig, door het starten van een procedure.

Benieuwd wat ik voor u kan doen?

Heb jij een rechtsbijstand verzekering?

Weet je dat je recht hebt op een vrije advocaatkeuze?